Belangrijk om te weten: Lees verder ›

We are now closed
(Saturday) Closed
Opening times
Mo.
08:30 - 19:00
Tu.
08:30 - 18:00
We.
08:30 - 20:00
Th.
08:30 - 20:00
Fr.
08:30 - 17:00
Sa.
Closed
Su.
Closed
Calling before 09:30? We guarantee an appointment on the same day.
Emergency
0900 22 22 456
English
Belangrijk om te weten
13.07.2021

De diergeneeskunde in Nederland staat onder druk. Door een tekort aan dierenartsen in combinatie met een toename van het aantal huisdieren is de werkdruk van een dierenarts toegenomen en dat heeft -mede door psychische belasting- tot gevolg dat er veel uitval is in het vak. In de landelijke pers is hier de laatste weken al aandacht aan besteed.

Steeds minder dierenartsen zijn daarnaast bereid lange dagen te draaien en avond- en nachtdiensten te doen. Gevolg hiervan is dat de doorwerkende dierenartsen steeds meer werk krijgen en na een nachtdienst de volgende dag gewoon weer minimaal 10 uur aan het werk gaan.

Binnen ons team bestaat gelukkig nog steeds de bereidheid om lange dagen te werken en buiten openingstijden de spoedgevallen te ontvangen als wij dienst hebben. Wij nemen ook nog nieuwe patiënten op in ons bestand en proberen zo lang mogelijk te voorkomen dat we een patiëntenstop moeten invoeren.

Omdat ook wij af en toe even moeten bijkomen en met vakantie willen gaan, zal de bezetting van de praktijk komende 6-8 weken wel lager zijn, wij kunnen immers geen waarnemers vinden. Dit maakt de werkdruk voor de doorwerkende collega’s nog hoger.

Wij vragen uw begrip voor mogelijke toename van wachttijden en uitstel van niet direct noodzakelijke behandelingen (zoals bijvoorbeeld vaccinaties) en -operaties. Ook kan het zijn dat een al gemaakte afspraak door ons op het laatste moment geannuleerd moet worden door meerdere spoedgevallen op dat moment. Ons team zal per geval kijken of uw hulpvraag voorrang behoeft of dat dit even uitgesteld kan worden. Alleen op die manier kunnen wij alle huisdieren goede zorg blijven geven en zelf gezond blijven zodat die zorg in stand blijft.

Wij hopen dat u begrip heeft voor deze ongewenste situatie.

Met vriendelijke groet,
B. Luijkx, dierenarts