Wij zijn nu geopend
(Vrijdag) 08:30 - 17:00
Openingstijden
Ma.
08:30 - 20:00
Di.
08:30 - 18:00
Wo.
08:30 - 20:00
Do.
08:30 - 20:00
Vr.
08:30 - 17:00
Za.
Gesloten
Zo.
Gesloten
Voor 09:30 uur telefonisch contact? Gegarandeerd dezelfde dag een afspraak.
Bel ons
071 56 22 433
Nederlands
Trimsalon

Niet iedere kat is in staat zichzelf te verzorgen. Van langharige katten weten we dat ze volkomen kunnen vervilten zonder onderhoud van de mens. Maar ook de kortharige varianten kunnen klitten krijgen.

Een professionele vachtbeurt is dan zeker geen luxe, maar noodzaak. En wij vinden het ook geen schande als u toegeeft dat het thuis niet (meer) lukt. Aan te bevelen is dan ook om de kat wanneer nodig een grote beurt buiten de deur te laten geven. De kat heeft dan geen nare associaties met zijn eigenaar. Onder toezicht van de dierenarts wordt een lichte sedatie toegepast. Na afloop van de behandeling wordt een neutraliseermiddel toegediend zodat uw kat ± 10 minuten later weer overeind zit. Op deze manier is de behandeling nagenoeg stressvrij.

Tijdens de beurt reinigen wij routinematig het gebit en knippen de nagels. Wanneer nodig gaan ze in bad met een aangepaste shampoo. Wanneer vlooien worden geconstateerd worden deze effectief bestreden. De vacht wordt drooggeföhnd en uitgeborsteld en de huid wordt centimeter voor centimeter geïnspecteerd op afwijkingen. Na afloop wordt uw kat onder warmtelampen geplaatst totdat ze weer naar huis kan. Fris, schoon zonder klitten gaat uw kat stressvrij met u naar huis. Op verzoek van de eigenaar is het ook mogelijk uw kat te laten scheren.Veel oude(re) katten fleuren zichtbaar op en beginnen met hernieuwde moed aan een eigen vachtverzorging te werken. Langharige katten laten zich in de regel door de eigenaar gemakkelijker onderhouden nu de pijnlijke klitten verdwenen zijn. Overmatig verharende katten kunnen weer op schoot of op de bank. In één behandeling komt er soms wel een pedaalemmerzak oud haar af!

Honden & Kattenverzorgingspraktijk Petra Klein
Voorstraat 59
2251 BM Voorschoten
Telefoon: 070-3476299
trimsalon@trimsalonpetraklein.nl